13.7 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

PERËNDIM DIELLI NË PRISHTINË

Këmbët këtu na shpiejnë padashur Për herë të parë Në verandën e epërme të këtij hoteli Nga lart të shohësh është bukur Edhe rrugët, edhe njerëzit, edhe ndërtesat Gjithçka...

Blerim Rrecaj: Kur vijnë mërgimtarët – poezi

Blerim Rrecaj LIRI E BARDHË Te Drini i Bardhë Rrjedhë mendimesh të bardha Fëmijët mbajnë në duar punimet Me duart që lëshojnë pëllumbat Për nder të Ditës së Çlirimit Me mbishkrimet: "Paqja...

Kovë bunari mbi tavolinë

Kovë bunari mbi tavolinë Hyjmë natën në këtë kafene Zumë karriket dhe një tavolinë, Na erdh porosia, një lëng e një kafe Tash edhe po rrijmë, edhe po...

Blerim Rrecaj: Vallja e qiellit – dy poezi

VETËTIMA E KAPUR Disi një gjendje kllapie e si përgjumshëm Ditë diellfortë dhe e djersitur Qielli papritmas u mërroll e u vrenjt në fytyrë Një cikël tjetër dite...

Shqipe Bytyqi: VETËIMAZH

Matanë vijes së kuqe të unit atij kufirit moral mbjellur që n’zhagitjen e parë që n’thithjen e parë mësohet lufta me tē gjitha armët edhe ato të kontrabanduara Syri don t’përbijë...

Poezia që fitoi çmimin “Bardi i Parë” në vitin 2021

ATË DITË BINTE SHI Atë ditë binte shi, Shi i imë, Nga qielli sterrë Nga qielli i zi, Shi i ftoht nëntori Shi që thirrte stuhi. Atë ditë binte shi, shi kokërrimë Nga...