10.8 C
Zurich
Wednesday, September 28, 2022

Cikël poezishë zvicerane

Johann Caspar Lavater KËNGËLUTJE E NJË ZVICERANI (Fragment) Qofshim dritë përmbi dhe, E shembull i gjallë i besnikërisë; Të tjerët u bëfshin të lirë si ne, Dhe i rëntë shkelmi...

PERËNDIM DIELLI NË PRISHTINË

Këmbët këtu na shpiejnë padashur Për herë të parë Në verandën e epërme të këtij hoteli Nga lart të shohësh është bukur Edhe rrugët, edhe njerëzit, edhe ndërtesat Gjithçka...

Faruk Tasholli: RANË BAJLOZAT E PARTISË

(Vjershë humoristiko-satirike) Ç’ranë bajlozat e partisë Nga forcë e Gjergj Elez Alisë? Po kah erdhën e kah dolën, Çka banë trimat e ç‘ka folën? Disa thanë dolëm prej...

Kovë bunari mbi tavolinë

Kovë bunari mbi tavolinë Hyjmë natën në këtë kafene Zumë karriket dhe një tavolinë, Na erdh porosia, një lëng e një kafe Tash edhe po rrijmë, edhe po...

NË STADIUMIN “FADIL VOKRRI”

Në Stadiumin “Fadil Vokrri” Sonte për “Ballkanin” e Suharekës Në këtë mbrëmje 8 shtatori Të Uefa Konferencë Ligës Atmosferë e bukur Të gjithë së bashku pa dallim I japin krahë...

“Promenadë Mërgimtare 2021 ”, kurorëzohet me libra e vargje të dhjetëra autorëve

Dita e djeshme në Prishtinë e në fshatin Kukaj, ishte një ditë libri e poezie për mërgimtarët tanë jo vetëm nga Evropa por edhe...