13.7 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

Faruk Tasholli: RANË BAJLOZAT E PARTISË

(Vjershë humoristiko-satirike) Ç’ranë bajlozat e partisë Nga forcë e Gjergj Elez Alisë? Po kah erdhën e kah dolën, Çka banë trimat e ç‘ka folën? Disa thanë dolëm prej...

Malli i atdheut në vëllimin poetik “ Lulebozhuri i Dukagjinit “ i autorit Servet ...

  ( Shkëputur nga libri "Bisede me krijues - recensione , dhe që është i pa botuar akoma) Vepra poetike – letrare “ Lulebozhuri i Dukagjinit...

Blerim Rrecaj: Prag 17 shkurti

Blerim Rrecaj Prag 17 shkurti Pasi e lë djalin në shkollë Të veshur solemnisht Vazhdoj të ec për një orë Dëgjoj copëza fjalësh për zgjedhjet e fundit, të sapopërfunduara Pastaj...

Faruk Tasholli: JERUSALEM

(Bisedë satirike me shkrimtarin dhe diplomatin serb Vuk Drashkoviq)   Hajde Vuço hajde, ku ma le karremin A po e sheh tash mirë Jerusalemin? Rrahe sa e rrahe t’u...

Mentor Thaqi: LETARGJIA VRET, O BAL

(Musa Jupollit n´refuzim estetik) Bal, lexo t´paktën ti, njerëzit tonë s´kanë durim leximesh t´gjata, durimi i guximshëm na lá bashk me Ibren, ky i sotmi âshtë mjerim, shkelje...

Faruk Tasholli: TË FALA GRAVE TË KOSOVËS

(Satirë në kohë zgjedhjesh)   O ju të dashtuna, o ju të bukura O ju pun‘tore , o ju krahflutura; Kam pak të fala nga fundi i botës, Për...