13.7 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

Blerim Rrecaj: Më mirë t’i kthehem heshtjes

Vije borë Perden e largoj Si fletën e një libri Për të parë Ardhjen e fluskave të borës së re Në senen e re Në këtë natë Në këtë çast Zëgëzimi i...

Blerim Rrecaj: Te shtëpi e mërgimtarit – Poezi

Shteg Pas mesnatës Ca punëtorë Të ministrisë A të komunës Me jelekë shëndritës Shkojnë pas kamionetës Duket se me gjakun e mbledhur Nga plagët e qytezës së betontë Këtë qilim të kuq Këtë shteg...

Blerim Rrecaj: PIKËZA MAGJIE PËRGJATË NJË SHËTIE

Melodi Mes një gjelbërimi të harlisur ditëmaji Dal e ec Melodi e bukur gjinkallash e zogjsh Më bën shoqëri Se kush këndon për tokë Se kush këndon për qiell Puthje Petalet e...

Blerim Rrecaj: “KRONIKË ME VARGJE”

Shtëpi e shtetësi Punët e shtëpisë Janë si punët e shtetësisë Shtëpisë i duhet mirëqenia Rregulli, harmonia, begatia Shtëpia-shtet Shteti-shtëpi Krahë shqiponje le t'i këtë Lirinë dhe dashurinë Që me këmbë n'tokë të...

Blerim Rrecaj: LOJË VARG-SHKREPJESH

Blerim Rrecaj: LOJË VARG-SHKREPJESH E këtutashme Lart Dielli me dhëmbë Këtu-tash Unë Nën një hardhi të zhveshur Zjarre pragpranvere Pa prit' E pa kujtu' Marrim udhë E mbërrijmë këtu ku pikojnë pishat Lotë bore e lotë shiu Dhe...

Blerim Rrecaj: (Ç’)RREGULLIME DHE MAS(K)A (Poezi)

Ishulli ynë Burim stërlodhjeje nga Kjo lloj vetmie ndërvendore Që rrjedh Mpirë trup i tërë nga anestezion kohe Veç gishtat të palodhur shfletojnë e bredhin kuturu Si lopata varke Mbi ekran...