1.6 C
Zurich
Saturday, December 3, 2022

Në Prishtinë përurohen librat e dy autorëve shqiptarë nga Austria

  Me fillimin e pushimeve verore, zakonisht edhe jeta kulturore në vendlindje begatohet me aktivitetet letrare nga vet mërgimtarët tanë, që jetojnë e veprojnë në...

Faruk Tasholli: Fati fatkeq i autorit, Arben Sylë Kadriu, dhe vargu i tij poetik

(Arben Sylë Kadriu, “Hije Kalorësi”, Përgatitja për shtyp: Prof. Dr. Alban Ymer Neziri; Përkujdesja: Prof. Dr. Zymer Ujkan Neziri; Botuesi: Shoqata e të Burgosurve...

Ornela Radovicka: Prof Mario Massaro, në 82 vjetor vjen me librin “Një herë pleqtë...

  Një prej eksponentëve të botës arbëreshe sot për sot  është edhe  Profesor Mario Massaro.Mjafton pak sekonda dhe ti ndihesh sikur e njeh prej dekadash....

Blerim Rrecaj: Deri këtu (Poezi)

Lindje-Perëndim Dielli lindi...e perëndoi Zemrën time (s')e trazoi... Përhumbje perëndimi Kur dielli perënduaka si kjo jetë, si kjo botë Atëherë atë askush s'mund ta fotografojë... Hëna Hëna si nënë e kësaj...

Krijimtaria letrare e Prof. Isuf Bajraktari, shpreh më së miri karakterin shqiptar

Recension për veprat poetike ”Natë e trishtuar” dhe Poezitë e shpirtit”, të autorit Prof. Isuf Bajraktari. Nga Hysen Ibrahimi   Ideja kritike e mirëfilltë e letërsisë nuk është...

FREDERIK RRESHPJA: TANI E TUTJE SHIRAT DO TË JENË LOTËT E MI…

TANI E TUTJE SHIRAT DO TË JENË LOTËT E MI Që fëmijë e kam kuptuar se kisha lindur I mallkuar me art. Gjërat i shihja ndryshe: Nëpër shirat...