14.3 C
Zurich
Sunday, August 14, 2022

Malli i atdheut në vëllimin poetik “ Lulebozhuri i Dukagjinit “ i autorit Servet ...

  ( Shkëputur nga libri "Bisede me krijues - recensione , dhe që është i pa botuar akoma) Vepra poetike – letrare “ Lulebozhuri i Dukagjinit...

Poezi: Shëtitje nëpër pikturat e Nazmi Hetës

Shëtitje nëpër pikturat e Nazmi Hetës Ngjitemi shkallëve Të Bibliotekës Kombëtare, Bashkë me artistin Në ekspozitën e tij të hapur. Në hyrje shohim Ca portrete prijatare, Skënderbeu, Ismail Qemali, Adem Jashari e...

Në Kukel, nderime poetit Mjedja, autorit të vargjeve profetike me vlera antologjike

  Ekipi i Platformës “Prointegra.ch”, në vazhdën e vizitave trojeve shqiptare bëri edhe një vizitë në Kukel të Bushatit të Shkodrës, meqë rasti vizitoi Qendrën...

Profesori Universitar Sali Bashota rikujton profesorin e tij Latif Berisha

Me anë të një shkrimi në profilin e tij zyrtarë në facebook profesori i Universitetit të Prishtinës, në Fakultetin e Filologjisë Sali Bashota ka...

Blerim Rrecaj: poezi nga cikli “Me sy kah fëmijëria”

Pika shiu Në livadhin e fëmijë(ri)nisë Pika shiu bien mbi brymë... Ditë shi-mjegulle Je në mes të rrugëve Nuk e di ku je Për një kohë të shkurtër E gjen rrugën Përhirtësi...

Cikël poezishë zvicerane

Johann Caspar Lavater KËNGËLUTJE E NJË ZVICERANI (Fragment) Qofshim dritë përmbi dhe, E shembull i gjallë i besnikërisë; Të tjerët u bëfshin të lirë si ne, Dhe i rëntë shkelmi...