1.6 C
Zurich
Saturday, December 3, 2022

Ta përqafojmë mirësinë – Poezi

Ta përqafojmë mirësinë Endemi nëpër jetë si nëpër vek dërrasash Asnjëherë s’dijmë se ku do të arrijmë Një refren i bukur mendjezemre lind Çdoherë e çdoku ta përqafojmë...

Gështenja – Poezi

Gështenja Këtij njeriu që pjek gështenja Fare pranë e jashtë rrethojave Të oborrit të shkollës Era ia merr nga duart letrën e alumintë Si peshk vezullues E përcjellë dorë mbas...

Flutura (poezi)

Flutura Duke ecur në drejtim Për në stacion të trenit Vogëlushi e pa Fluturën krahëlënduar Në rrugë skaj trotuarit Para rrotave të kamionetës së ndezur Që mund të nisej nga çasti...

Blerim Rrecaj – Ndejë në natyrë

Ndejë në natyrë Dhjetëditëshi i tretë i tetorit Dielli s’kishte si të ishte më i mirë Më shëndritës e më rrezellitës Qielli pa asnjë re të vetme S’kishte si...

Naim Frashëri, bilbil i gjuhës shqipe, bilbil i Shqipërisë

Naim Frashëri, bilbil i gjuhës shqipe, bilbil i Shqipërisë   (25 maj 1846 – 20 tetor 1900),   Një poezi për Naim Frashërin, që nuk vdes kurrë. Këtë...

Blerim Rrecaj: Loja me aeroplanë prej letre

Ishim duke ndejtë në dhomë Të afërm e familjarë Dikush kërkoi një letër Dhe ndërtoi një aeroplan E hodhi në ajër Përcollëm fluturimin e tij Ateroi fluturakja e bardhë Në një...