-2.7 C
Zurich
Friday, January 21, 2022

Cikël poezish zvicerane 2

Adolf Frey NDARJE Ja ku ra edhe orë e ndarjes, Dita po na afrohet ngadalë, Nëna më puth me lot në sy, Babai dorën më zgjat pa fjalë. Unë bredh...

Januz Saliuka dekorohet me titullin “Ambasador i kombit”

“Është me fat kombi që ka heronj” (dijetari popullor) Hazir MEHMETI, Vjenë, 15 dhjetor 2021 Në praninë e disa aktivistëve shoqatash, në Vjenë, iu nda titulli...

Shkolla Shqipe në Zvicër hap pikën shkollore të radhës, në Jonschwill të kantonit të...

E vërtetë që jetojmë larg atdheut por ruajtjen e gjuhës amtare e kemi obligim moral dhe kombëtar. Prandaj në përpjekjet e vazhdueshme së bashku...

Hapet pika shkollore e radhës, në Weinfelden të kantonit të Thurgau-t

Të mërkurën e kaluar listës së shkollave shqipe në Zvicër iu bashkëngjit edhe pika shkollore në Weinfelden të Kantonit të Thuragu-t. Ishte një punë...

Vaxhid Sejdiu: Shkolla Shqipe në Zvicër, hap pikën shkollore në Rotkreuz të Kantonit Zug...

  Vazhdon suksesi i “Shkollës Shqipe – Zvicër”. Janë hapur dhjetëra e dhjetëra shkolla në mbarë Zvicrën, qindra e qindra nxënës kanë filluar gjatë këtij...

 DESTAN GASHI, PROMOVUES I ARTIT MODERN NË AUSTRI

Austria është vendi ku shqiptarët studiuan dhe vepruan shekujve. Nga këto Universitetet dolën figura madhore kombëtare në gjuhë, art, shkencë. Kjo traditë vazhdon dhe...