1.3 C
Zurich
Tuesday, January 25, 2022

Në Sirnach të Zvicrës, akademi kushtuar Skënderbeut

Një nga jubiletë më të mëdha të këtij viti ndër shqiptarë, 550 vjetori i vdekjes së kryetrimit tonë, Gjergj Kastriotit- Skënderbeut do të shënohet...

Në Gjenevë, mirëpritet ekspozita e piktores ferizajase, Lebibe Topallit

Ekspozita e hapur në galeritë reprezentative La Cite du Temps, që ditën e parë me 30 e sa punime të ekspozuara, zgjoi interesimin e...

Rrëfime nga lufta – pjesa e tretë

Nga Blerim Metaj, Burim … Një ditë, derisa isha duke kërkuar në tavanin e shtëpisë nëpër rreckat e vjetëruara, gjeta edhe shumë fletore të mia...

“Arbëresha” me “Vëllezërit Arbëreshë” kulmuan me program artistik në Zvicër

Në kuadër të Vitit të Gjergj Kastriotit Skënderbeut dhe 14 vjetorit të themelimit të Ansamblit “Arbëresha” te Sirnahut, mbrëmje e 27 Janarit 2018 në...

Në Arizonë të SHBA-ve film për luftën e Kosovës

Rina Hajra aktore, skenariste dhe producente e filmit “My Sekret War” (“Lufta ime e fshehtë”), është një vajzë e re shqiptare, e cila gjatë...

Sapo doli nga shtypi ribotimi i romanit “Paraardhësit” të Muharrem Blakajt

Ky romansier i spikatur në Zvicër, që ka botuar katër romane, thotë se mesazhi i “Paraardhësit” është: edhe pse populli shqiptar me shumicë ka...