1.8 C
Zurich
Thursday, December 9, 2021

Dita e Alfabetit

Dita e Alfabetit Nuk janë shkronja, janë gjethe që japin jetë. Janë rreze që ngrohin gjethe. Nuk janë gjethe, janë më shumë. Janë lapidar ngjyrosur shekujve. Janë porosi...

TRUMCAKËT E NËNTORIT

TRUMCAKËT E NËNTORIT Në parkingun e gjerë Përpara një grumbulli Varg e vijë dyqanesh Në qytezën e mbipopulluar Në një dru dekorativ Me pak gjethe të kuqrremta Nëpër rrema Në këto çaste...

Shkolla Shqipe në Zvicër hap klasën e saj, në Siebnen të Kantonit të Schwyz-it!

Të hënën e kaluar, më 22 nëntor 2021, Ditën e  Alfabetit, qyteza Siebnen në Kantonin e Shwyz-it kishte festë të dyfishtë. Festën e Alfabetit...

NË VATRËN ARBËRESHE TË AT ANTONIO BELUSHIT

            Nata e mundur nga drita e diellit që lindte majë bjeshkës ndriçoi dhomën ku pushuam pas një rruge të...

Një seminar i frytshëm dhe i dobishëm në shërbim të organizimit të “Shkollës Shqipe”...

Një seminar i frytshëm dhe i dobishëm në shërbim të organizimit të “Shkollës Shqipe” në Zvicër. Më 21 nëntor 2021 në Zumikon të Kantonit...

Dhjetë vjet të punës së suksesshme dhe përmbajtësore të SHSHASH “Papa Klementi XI Albani”...

Nga XHAVIT ÇITAKU, Ängelholm, Suedi, 20.11.2021 Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi i XI Albani” në Suedi (SHSHASHS) shënoi dhjetëvjetorin e veprimtarisë së saj...