Gjokë Gjioka pas 21 vitesh, tash me familje në St. Galen të Zvicrës

NJERIU QË PA VDEKJEN ME SY?!…

 (21 Vjet më parë: MË 5 MARS 1993 NË SHKUP NDODHI FATKEQËSIA AJRORE KU HUMBËN JETËN MBI 80 VETA Kjo intervistë me Gjokë M....

BARDHOSH GËRVALLA

Ese… BARDHOSH GËRVALLA (25 shkurt 1951 – 17 janar 1982) Shkruan: Shefqet DIBRANI Bardhosh Gërvalla është njëra ndër figurat e shquara të lëvizjes patriotike dhe revolucionare të...

„Shqiptarët e Zvicrës -1001 pamje“ – mund të porositet edhe me postë

Libri i sapodalë nga shtypi „Shqiptarët e Zvicrës -1001 pamje“ tash e tutje mund të porositet edhe me postë Çmimi CHF 99.- + CHF 11.- shërbimi...

Në përvjetorin e gjashtë të vdekjes – XHANFISE KEKO – REGJISORJA E PARË SHQIPTARE...

Në fund të vitit 1996, si bashkëpunëtor i revistës “Teuta” të Prishtinës, kisha shkuar në Tiranë për të takuar e për të intervistuar regjisoren...

ELEGJI – UDHTIMI I LAPIDARËVE

Pas kësaj kënge “...do të kthehem në Prishtinë...” e do të ngjitem  në Prapashticë, aty te gurët e konakut të mbështes kryet, e ta bëj me një sy...

“Këtu jam për t’i luftuar armiqtë“, promovohet në Vjenë

“Këtu jam për t’i luftuar armiqtë”, monografi për dëshmorin e kombit Xhemajl Fetahaj, i cili ra heroikisht në luftë për lirinë e Kosovës, ka...