13.7 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

Isa Ferizaj – SHQIPTARË! FRYMONI SHQIP!

Sapo mora nga vellai im i idealit, autori i librit "Rrëfime nga burgu", Agim Sylejmani, njoftimin se e kishte përfunduar shkrimin e këtij libri...

Denis Nushi – Migrimi / mobiliteti dhe identitetet hibride të diasporës

 “I am a part of all that I have met” (Alfred Lord Tennyson, poet nga Anglia, 1809-1892) “Unë jam pjesë e të gjithë asaj që kam...

Detit (Poezi)

Atje në detin më të largët Lash shpirtin tim Të fshihet në pritje Hijeve shkëmbinjëve Valëve të mëngjesit Asnjë ishull mos ta kërkojë, nuk dua shpëtim Ishujt vetë nuk vijnë Aty...

Egoja dhe budallepsja si vlerë

Nga Shemsije Elshani Njëri prej instinkteve më të fuqishme të njeriut, është ai i vetëmbrojtjes. Vetëm një i çmendur mund të qëndroj pasiv para rrezikut...

Poezi: Nuk i dua stinët

Jo, nuk i dua stinët. Padhembshurisht e fshikullojnë jetën Trajektores së kohës së njerëzimit Nuk çajnë kokën për zemrën që mbeti pas Nën rrezet e mallit përvëlues për...

Theatersudio „Aktrimi“  – STATION 17b

Bashkëatdhetarë të nderur, zonja e zotërinjë, Ju ftojmë, sidomos Ju që jetoni në St. Gallen e rrethinë, të merrni pjesë në shfaqjen e Theatersudio „Aktrimi“ ...