10.8 C
Zurich
Wednesday, September 28, 2022

Në Cyrih u mbajtën “Takimet e Dhjetorit 2017”

Në këtë eveniment tradicional të krijuesve shqiptarë në Zvicër, juria e kryesuar nga Fran Tanushi shpërblimin Pena e artë „ Martin Camaj“ ia ndau...

Raportet tona shoqërore dhe defektet themelore të komunikimit

Kemi ngelur fëmijë në krijimin e raporteve shoqërore. Për një gjë kemi dy vlerësime - nëse është i e imi /imja është i e...

Rrëfime nga lufta – pjesa e dytë

Nga Blerim Metaj, Burim Një ditë, derisa isha duke kërkuar në tavanin e shtëpisë nëpër rreckat e vjetëruara, gjeta edhe shumë fletore të mia të...

Masar Krasniqi – takimet me personalitete të njohura

Hajro Hajra, 11 dhjetor 2017 Për Masar Krasniqin, veprimtarin e palodhur e atdhetarin e shquar dhe për takimin e tij me Nënën Terezë në qytetin...

Po me poezinë ç’keni ?

Nga Shemsije Elshani Nëse vërtetë duhet thyer tabu, për te folur për marrëdhëniet intime dhe organet gjenitale, gjera të cilat i paska heshtur morali i...

Në Bernë, ekspozitë artefaktesh interesante që nga periudha ilire

Ekspozita e Ilir Xheladinit, e emruar: “Museum Illyricum” që u organizua nga Ambasada e Kosovës në Bernë, me llojllojshmërinë e eksponateve është edhe një...