22.2 C
Zurich
Sunday, May 22, 2022

SH.K.A “Dardania”, me simotrat: “Shotën” dhe “Arbëreshën” pushtuan publikun në Winterthur

Dita e flamurit, në mbarë mërgatën shqiptare në Zvicër u shënua me një varg programesh,por gjithsesi njëri nga më të veçuarit, si nga numri...

Skulptori Bashkim Beqiri edhe me një shtatore të Nenës Terezë në Panama

Pas punimit dhe inaugurimit të shtatores së Nënë Terezës në qytetit e Winterthurit, skulptori i mirënjohur Bashkim Beqiri është në përfundim të një shtatore...

Skënderbeu nëpër kohë dhe Gjergj Kastrioti i kohës sonë

Raif GASHI (Vështrim për librin ”Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, arketipi i heroit nëpër kohë” i Prend Buzhalës, i botuar në Prishtinë më 2018 nga SHB...

“Trojet” e Winterthurit, në rrugën e rritës dhe afirmimit  

Ky ansambël nga Winterthuri, me mbi 40 anëtarë, që nuk ka më shumë se 5 vjet ekzistencë, shihet se ka bërë hapa avancues ne...

Mit’hat Frashëri varroset me nderime shtetërore në atdhe 

Eshtrat e publicistit, shkrimtarit, përkthyesit, albanologut, diplomatit, kryetarit të Ballit Kombëtar, Mit’hat Bej Frashërit u varrosën pranë babit Avdylit dhe dy xhaxhallarëve Naimit e...

Guri i Bardhë i Matit, jeton edhe sot me gjurmët e Skënderbeut e Pjetër...

Të ngjitesh në fshatin pas shtatë bjeshkëve, qe në shekullin e XV renditej pas Shkodrës e Prizrenit, duhet shtegtuar përmes një kalldrëmi 500 e...