5.1 C
Zurich
Tuesday, January 25, 2022

Zhvillimet në Kosovë – një prokupim edhe i miqve të saj

Elisabeth Kaestli është gazetare dhe shkrimtare e lirë, e cila prej një kohe të gjatë i është përkushtuar shkrimeve mbi dhe për Kosovën. Ajo...

Simpozium – ADEM DEMAÇI – URA MBI TË CILËN KALON LIRIA E KOSOVËS

FONDI „NDERI I KOMBIT - ADEM DEMAÇI“ SIMPOZIUM ADEM DEMAÇI - URA MBI TË CILËN KALON LIRIA E KOSOVËS Zürich, 21 shkurt 2016 VOLKSHAUS Stauffacherstrasse 60 / 8004 Zürich Për...

Barakat, ksenofobia dhe fëmijët e fshehur

Intervista Më 7 nëntor Unia organizon një seminar ditor dhe një ekspozitë, e cila duhet të na e kujtojë statusin e sezonierëve. Këtë status dëshiron...

Në ditëlindjen e Vaçes

Pikërisht, sot u mbushën 75 vjet nga lindja e ikonës së këngës së lehtë shqiptare, Vaçe Zela, e cila u lindë në datën e...
Gjokë Gjioka pas 21 vitesh, tash me familje në St. Galen të Zvicrës

NJERIU QË PA VDEKJEN ME SY?!…

 (21 Vjet më parë: MË 5 MARS 1993 NË SHKUP NDODHI FATKEQËSIA AJRORE KU HUMBËN JETËN MBI 80 VETA Kjo intervistë me Gjokë M....

BARDHOSH GËRVALLA

Ese… BARDHOSH GËRVALLA (25 shkurt 1951 – 17 janar 1982) Shkruan: Shefqet DIBRANI Bardhosh Gërvalla është njëra ndër figurat e shquara të lëvizjes patriotike dhe revolucionare të...