0.9 C
Zurich
Thursday, December 8, 2022

Xhevat Qerimi rikthehet tek shokët e idealit dhe luftës për liri

Dëshmori i Kombit Xhevat Qerimi e la varrin në varrezat e familjes Qerimi në Pozhoran, duke lënë dashurinë që pati për familjen dhe sot...

Xhevat Qerimi, legjenda urbane e shtetit më të ri në Ballkan

Gjilanit po i kthehet në varreza të dëshmorëve ideatori dhe programuesi i luftës ilegale për çlirim për Anamoravën dhe përtej saj gjatë viteve 1985...

Vetëdija filozofike mbi njohjen e vetes

Vështrim për veprën filozofiko-estetike “Arratisja nga “vdekja” të z. Zekerija Idrizi, botuar në Tetovë nga Shoqata e Shkrimtarëve “OENEUM”, 2019 Teksti: Prof.dr. Zejnepe Alili Rexhepi Fotot:...

PIKTURA MË E BUKUR DHE MË E THELLË E GAZMEND FREITAG

ASIE DUKA Piktura është poezi, është muzikë, është epokë, është ekzistencë njerëzore, është natyrë. Gazmend Freitag: Ismail Kadare, 2014 Piktura më e bukur dhe më e thellë;...

Romansierit Muharrem Blakaj- titulli “Shkrimtar i Vitit 2019” për diasporë

Këtë titull Blakajt, që jeton në Zvicër, me plot meritë ia akordoi  Akademia Alternative Pegasiane, që drejtohet nga shkrimtari Kristaq F. Shabani.- Përndryshe, brenda...

Muzeu Arkeologjik Kombëtar në Tiranë me eksponate që nga koha e gurit

Në vazhdën e vizitave muzeve të ndryshme, së fundmi më 14 Nëntor 2019, vizitova Muzeun Arkeologjik Kombëtar në Tiranë, me që rast mbeta i...