1.3 C
Zurich
Tuesday, January 25, 2022

Afërdita Dërvishi – Një jetë e tërë për ardhjen e lirisë

(Agim Sylejmani, Rrëfime nga burgu, Prishtinë, 2017) (Kumtesë) Në veprën „Rrëfime nga burgu“, të autorit Agim Sylejmani, është paraqitur  vuajtja, sakrifica, persekutimi, nga njëra anë, dhe...

Shija e kuzhinës dhe këngës shqiptare promovohet edhe në Zvicër

Në qytetin e Usterit të kantonit të Cyrihut, më 3 dhjetor, u shtrua një darkë me një meny të përzgjedhur me emërtimin simbolik: ”Shije...

Dedikim dashurie (poezi)

Në sytë e tu zbrazëti E thellë sa dhimbja Që përgjakshëm gërmove Në shpirtin tim ndër vite Duke m'a përshkruar Si dashurinë Që mund të japësh ti Vrragat e thonjëve...

Gjuha (poezi)

Dua të të flas Të mbars në hapësirën mes nesh Përjetësitë që premtuam puthurazi Luleboret e njoma pas një acari të madh Fshehurazi nga vetvetja premtohet sot dashuria...

Ansambli «Gëzuar» nga Gjeneve, kremtoi denjësisht 10- vjetorin e themelimit

Për të përjetuar nga afër atmosferën e jubileut të Ansamblit të Valleve “Gëzuar” nga Gjeneva u desh në dy drejtimet të bëj me tren...

Rrëfime nga lufta – Pjesa e parë

Nga Blerim Metaj, Burim Lufta ka shumë vite që ka mbaruar, gati po bëhen dy dekada. Por tmerret e asaj kohe dhe asaj lufte, si...