5.1 C
Zurich
Tuesday, January 25, 2022

Shën Sofia apo Santa Sofia, ku gjuha antike gërshetohet me tradita tipike 

Gjatë vizitës sime më 23 Prill 2020, në vendbanimin arbëresh Shën Sofia  (Ital: Santa Sofia d’Epiro, me mbi 2500 banorë në provincën e Kozencës...

Bedri Tahiri: MËRGATA- KRENARIA JONË

Sa herë vjen vera, vendi ynë gjallërohet. Rimëkëmbje emocionale dhe ekonomike. Mbase më shumë, përtëritje kulturore. Kjo u dëshmua edhe më 9 gusht 2021,...

 U MBAJT KONFERENCË PUNE E MËSUESVE SHQIPTARË NË SUEDI

  Tematika:  Gjuha amtare, dygjuhësia dhe integrimi Duke e kuptuar rëndësinë e shkëmbimit të përvojave profesionale dhe nivelin aktual të komunikimit elektronik në shkolla, ngritja e...

Dhjetë vjet të punës së suksesshme dhe përmbajtësore të SHSHASH “Papa Klementi XI Albani”...

Nga XHAVIT ÇITAKU, Ängelholm, Suedi, 20.11.2021 Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi i XI Albani” në Suedi (SHSHASHS) shënoi dhjetëvjetorin e veprimtarisë së saj...

Vaxhid Sejdiu: Shkolla Shqipe në Zvicër, hap pikën shkollore në Rotkreuz të Kantonit Zug...

  Vazhdon suksesi i “Shkollës Shqipe – Zvicër”. Janë hapur dhjetëra e dhjetëra shkolla në mbarë Zvicrën, qindra e qindra nxënës kanë filluar gjatë këtij...

Kalaja e Janinës nga luftoi “Ali Pasha me shtatë zemra”!

  Në vazhdën e prezantimit të kalave të shtunave në “prointegra”, kësaj radhe për Kalanë e Ali Pashë Tepelenës në Janinë, që deri më 1820...