13.4 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

Mësuesi Rrahman Palushi, një nga fanarët e parë lumjan në rrethinën e Ferizajt (11)

  Në vazhdën e shkrimeve, për kontributin e mësuesve kuksian në Kosovë, ky vazhdimi kushtohet mësuesit Rrahman Palushi nga Bicaj, ish- normalist dhe më vonë...

Mehmet Gjevori, mësues i mësuesve apo baba i abetares në Kosovë?! (10)

  Në prezantimin figurave të shquara të mësuesve nga Shqipëria që shërbyen në Kosovë, një nga ata që zuri vendin e nderit ishte, Mehmet Gjevori,...

Mësuesi Albert Karamani, në vend të ditarit, prapa grillave në Prishtinë!  

Edhe sot për një mësues elbasanas në Kosovë, ku më shumë mbajti burg, se mësim me ditar. Alberti i lindur më 12 Qershor 1928...