13.7 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

Ulqini si nënprefekturë e Shkodrës viteve të `40, hap shkollën “Skanderbeg”, me drejtor Jahja...

Në vazhdën e shkollave shqipe në trojet etnike, në vitin shkollor 1941-42, Ministria e Arsimit e Shqipërisë, drejtuar nga ministri Ernest Koliqi, vendosi të...

Bashkëshortët: Hysni dhe Liri Ekmekçiu nga Elbasani, pishtarë të parë në Gostivar (15)

  I biri i tyre , tash 80- vjeçar , tregon se si prindërit e tij, shkuan në Gostivar me ditar: “Prindërit e mi Hysni...

Paria e qytetit të Dibrës, me ngulm kërkonte hapjen e shkollave në çdo vend...

Ministria e Arsimit të Shqipërisë në vitin 1941 themeloi edhe 5 inspektori të arsimit që funksionuan në 5 qendra që iu bashkuan shtetit-shqiptar edhe...

Në Tetovë me rrethinë u angazhuan rreth 50 mësues nga Shqipëria (13) 

    Sipas një shkrimi të kolegut tim nga “Rilindja”, Ismajl Arsllanit, shkolla e parë shqipe në Tetovë u hap në qershor të vitit 1941, me...

Me dhjetëra mësues lumjanë drejt ngritjes së shkollës shqipe në  Kosovë (12)

Kukësi me rrethinë apo thënë ndryshe edhe krahina e Lumes, në situatat më të vështira me të cilat është përballë Kosova. Me këtë rast...

Me dhjetëra mësues lumjanë pishtarë të parë të shkollave shqipe në  Kosovë (12)  

  Kukësi me rrethinë apo thënë ndryshe edhe krahina e Lumes, në situatat më të vështira me të cilat është përballë Kosova. Me këtë rast...