13.7 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

“Kundërshpërblimi” për mësuesin Selami- 16 muaj burg me dhunë shtazarake të adbashëve serbë (23)

Në vetën e parë flet mësuesi korçar, 94 vjeçar: “Ka qenë 30 qershor 1950, rreth orës 9 të mëngjesit. Nxënësit e gjimnazit të Ferizajt...

Kujtimet e mësuesit Selami për punën në Kosovë: sa trimëruese aq edhe dëshpëruese (21)...

  Mësuesi 94 vjeçar Selami Kreka nga Korça në vetën e parë: “Në vitin 1945«Në Kursin veror të studentëve ushtarak» nga Qeveria shqiptare u kërkua...

Mësuesi Selami Kreka nga Korça, një legjendë e gjallë, që edhe sot e ndien...

Më 25 korrik të këtij vitit, ky meteor i rrallë që ka shkelë të 94-tat, bashkë me mësuesin nga Elbasani, Abdullah LaçI- Shaban 97...

Fehmi Sinella nga Kavaja, që krahas mësimdhënies i thurte edhe vargje Kosovës (19)

  Gjatë punës së mësuesisë në Kosovë, bie në sy të pushtetit, pasi çdo ditë orën mësimore e fillonte me Himnin Kombëtar, sa nga UDB-a...

Një jetë plot sakrifica e mëseses korçare për arsimin shqip në Kosovë (18)

  Mësueseje, Nevzate Çiçko Shporta, rrëfen në vetën e parë se si pas kryerjes së shkollës në Korçë, pasi ndjek kursin pedagogjik, në vitin 1942...

Shkolla “Naim Frashëri” në Pazar të Ri, ktheu besimin për origjinën shqiptare (17)

   Në vitin 1941, ndër punët më të lavdërueshme të kryetarit të Misionit të Arsimit në Prefekturën e Mitrovicës, Dr. Rexhep Krasniqit, dhe drejtorit e...