1.3 C
Zurich
Thursday, December 9, 2021

Bashkëshortët: Hysni dhe Liri Ekmekçiu nga Elbasani, pishtarë të parë në Gostivar (15)

  I biri i tyre , tash 80- vjeçar , tregon se si prindërit e tij, shkuan në Gostivar me ditar: “Prindërit e mi Hysni...

Paria e qytetit të Dibrës, me ngulm kërkonte hapjen e shkollave në çdo vend...

Ministria e Arsimit të Shqipërisë në vitin 1941 themeloi edhe 5 inspektori të arsimit që funksionuan në 5 qendra që iu bashkuan shtetit-shqiptar edhe...

Në Tetovë me rrethinë u angazhuan rreth 50 mësues nga Shqipëria (13) 

    Sipas një shkrimi të kolegut tim nga “Rilindja”, Ismajl Arsllanit, shkolla e parë shqipe në Tetovë u hap në qershor të vitit 1941, me...

Me dhjetëra mësues lumjanë drejt ngritjes së shkollës shqipe në  Kosovë (12)

Kukësi me rrethinë apo thënë ndryshe edhe krahina e Lumes, në situatat më të vështira me të cilat është përballë Kosova. Me këtë rast...

Me dhjetëra mësues lumjanë pishtarë të parë të shkollave shqipe në  Kosovë (12)  

  Kukësi me rrethinë apo thënë ndryshe edhe krahina e Lumes, në situatat më të vështira me të cilat është përballë Kosova. Me këtë rast...

Mësuesi Rrahman Palushi, një nga fanarët e parë lumjan në rrethinën e Ferizajt (11)

  Në vazhdën e shkrimeve, për kontributin e mësuesve kuksian në Kosovë, ky vazhdimi kushtohet mësuesit Rrahman Palushi nga Bicaj, ish- normalist dhe më vonë...