10.8 C
Zurich
Wednesday, September 28, 2022

Shkolla Shqipe në Zvicër hap pikën shkollore të radhës, në Jonschwill të kantonit të...

E vërtetë që jetojmë larg atdheut por ruajtjen e gjuhës amtare e kemi obligim moral dhe kombëtar. Prandaj në përpjekjet e vazhdueshme së bashku...

Pedagogët tetovarë nderojnë “dishepujt e Koliqit” që reflektonin dritë e dituri

  Gjatë botimit të fejtonit, mësova se disa nga pedagogët tetovarë shquhenpërkujdesje e kontribute për mësuesit e parë, apo siç i quan pedagogu nga Tetova...

Bardhyl Selimi: Ali Hasani një figurë e shquar mësuesi

Ali Hasani nga fshati Pistë I Malziut të Kukësit, më në fund, mundi të ndiqte shkollën pedagogjike në Shkodër, pasi nuk e lejuan për...

Me dhjetëra mësues lumjanë drejt ngritjes së shkollës shqipe në  Kosovë (12)

Kukësi me rrethinë apo thënë ndryshe edhe krahina e Lumes, në situatat më të vështira me të cilat është përballë Kosova. Me këtë rast...

Takimi i mësuesve të Diasporës

Takimi i mësuesve të Diasporës 22 Qershor 2021, Tiranë Aktiviteti organizohet nga Qendra e Botimeve për Diasporën me mbështetjen e Ministrit të Shteit për Diasporën, si dhe...

Mahmud Toro, i lindur në Stamboll, që misionin e mësuesit do ta vazhdojë në...

Në përfundim të fejtonit kushtuar mësuesve nga Shqipëria që shërbyen në shkollat e para shqipe në trojet etnike, kësaj radhe me disa rreshta kushtuar,...