1.3 C
Zurich
Thursday, December 9, 2021

Në Cyrih nderohen rreth 90 dëshmorë shqiptarë nga Zvicra, që u flijuan në Kosovë

  Konsullata e Republikës së Kosovës në Cyrih, sot në shenjë të Epopeja e UÇK–së dhe sakrificës së familjes së Jasharëve dhe të Ditës së Mësuesit, organizoi një...

Nderim dy mësuesve të gjallë nga Shqipëria që shërbyen në Kosovë

  Sot në Ditën e Mësuesit- 7 Marsit, përmes portalit tonë, prointegra.ch, dom të uroj gjithë mësuesit tanë, kudo që janë, të cilët si flakadan...

7 Marsi – shenjtërim moteve

Hazir Mehmeti, Vjenë Shpirt Rilindësi shndriti në vargun e mijërave, dje e sot. “Vramëni, po mblidhmani gjakun se do t’u duhet nipërve për të shkruar...

Elita ferizajase e viteve të `60-ta, që vulosi proceset zhvillimore  

Një foto e viteve të 1960-ta, shkrepur në Hotelin “Luboten” të Ferizajt, ku elita e atëhershme ferizajase në krye me Sinan Sahitin, festonin vitin...

Çfarë mund te mësojë një shqiptar për një orë në Ferizaj?!

  Kush ka pasur rast te udhëtojë neper Shqipëri natyrisht do te ngrejë supet me këtë pyetje: E çfarë mund te mësohet për një ore...

Mujo Sokoli nga Dragobia, që i shkeli të 99-tatë, shërbeu me ditar në Kosovë

  Mujo Sokoli, i lindur në Dragobi, një nga pionierët e parë te lëvizjes antifashiste te Tropojës, oficer me aftësi, burrëri e kulturë të veçantë,...