1.6 C
Zurich
Saturday, December 3, 2022

Ndahet nga jeta mikesha e madhe e shqiptarëve, Erica Bauhofer- Schader

Zonja Erica bashkë me burrin e saj albanologun e mirënjohur zviceran, Profesor Dr. Dr. Basil Schader i kontribuuan me të madhe mësimit plotësues shqip...

Shkolla “Naim Frashëri” në Pazar të Ri, ktheu besimin për origjinën shqiptare (17)

   Në vitin 1941, ndër punët më të lavdërueshme të kryetarit të Misionit të Arsimit në Prefekturën e Mitrovicës, Dr. Rexhep Krasniqit, dhe drejtorit e...

Aktivitet i dyfishtë i Shkollës Shqipe në Ostermundigen të Bernës

Në kuadër të përmbylljes së këtij viti shkollor, Shkolla Shqipe Ostermundigen,  ditë më parë zhvilloi edhe një aktivitet të dyfishtë në ambientet e Ambasadës...

Bashkëshortët: Hysni dhe Liri Ekmekçiu nga Elbasani, pishtarë të parë në Gostivar (15)

  I biri i tyre , tash 80- vjeçar , tregon se si prindërit e tij, shkuan në Gostivar me ditar: “Prindërit e mi Hysni...

Pos Abdullah Shabanajt e Selami Krekës, a ka mësues të viteve të `40-ta të...

Në përmbyllje të këtij fejtoni të gjithë jemi kureshtarë të mësojmë se a jeton ende dikush nga e tërë ajo armatë, prej disa qindra...

Një jetë plot sakrifica e mëseses korçare për arsimin shqip në Kosovë (18)

  Mësueseje, Nevzate Çiçko Shporta, rrëfen në vetën e parë se si pas kryerjes së shkollës në Korçë, pasi ndjek kursin pedagogjik, në vitin 1942...