Ndahet nga jeta profesoresha Drita Begraca, pinjolle e Derës së Sylejman Vokshit

 Ne ishe nxënësit e gjeneratës së parë të Normales së Ferizaj, dje humbëm edhe  një mësimdhënëse dhe edukatore shembullore në ish- Normalen e Ferizajt:...

Isuf Ismaili: Ambasada e Shqipërisë për 7 Marsin organizoi një takim mbresëlënës në Cyrih

Isuf Ismaili 7 Marsi, një festë që na bashkon në shërbim të mësimit shqip Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Zvicër, organizoi një takim festiv me...

Nderim dy mësuesve të gjallë nga Shqipëria që shërbyen në Kosovë

  Sot në Ditën e Mësuesit- 7 Marsit, përmes portalit tonë, prointegra.ch, dom të uroj gjithë mësuesit tanë, kudo që janë, të cilët si flakadan...

Shkolla “Naim Frashëri” në Pazar të Ri, ktheu besimin për origjinën shqiptare (17)

   Në vitin 1941, ndër punët më të lavdërueshme të kryetarit të Misionit të Arsimit në Prefekturën e Mitrovicës, Dr. Rexhep Krasniqit, dhe drejtorit e...

Isuf Ismaili: Një vepër e shkëlqimit arsimor dhe frymëzimeve atdhetare

Të shtunën në mbrëmje, më 11 shtator 2021 në qytetin Zyrih të Zvicrës u bë përurimi i librit të Vaxhid Sejdiut: “Shkolla shqipe në...

Në 80- vjetorin e Misionit të parë shkollor në Kosovë, a mund të ngrisim...

    Me vendimin e Ministrit të Arsimit, Ernest Koliqit, më 13 Korrik 1941 në Prizren arriti Misioni i parë shkollor në Kosovë, në krye me...