Ndahet nga jeta mikesha e madhe e shqiptarëve, Erica Bauhofer- Schader

Zonja Erica bashkë me burrin e saj albanologun e mirënjohur zviceran, Profesor Dr. Dr. Basil Schader i kontribuuan me të madhe mësimit plotësues shqip...

Mentor Thaqi: TRI DITË SHQYPNI

Tungjatëjeta o Kombi im, Ty që shërove plagët tua, Në përpjekje për arsimim, As sot mësuesët s'i kem harrua Janë do emra mbetur n'kronikë Të këtij njëqind vjeçari, Në mbijetesë...

Sot, në 96- vjetorin e Mësuesit Selami Kreka nga Korça, që si fanarë ndriçoi...

  Sot kur ky mësues nga Korça ka mbushur të 96-tat, që sipas gjurmimeve të mija bashkë me mësuesin Abdullah Laçi- Shabanaj nga Elbasani, 99...

Nxënësit e Shkollës shqipe në Zvicër mahnitën me nivel diturish

  Se kur punohet me përkushtim nuk mungojnë as rezultatet, këtë e dëshmoi Konkursi i Diturisë "Zvicër 2022", ku nxënësit e shkollave shqipe zhvilluan garat...

Edhe në Festën e Abetares, mësuesja Ida Jashari reflektoi admirim dhe dritë

  Në saje të punës vetëmohuese të kësaj mësuese dhe të kolegëve e kolegëve si kjo, ka gjasa të besojmë se gjuha jonë në mërgatë...

Isuf Ismaili: Ambasada e Shqipërisë për 7 Marsin organizoi një takim mbresëlënës në Cyrih

Isuf Ismaili 7 Marsi, një festë që na bashkon në shërbim të mësimit shqip Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Zvicër, organizoi një takim festiv me...