Ismail Kadare shpallet qytetar nderi në Tetovë ( RMV)

Më 25.11.2022 shkrimtari i mirënjohur shqiptar Ismail Kadare shpallet qytetar nderi në Komunën e Tetovës. Mes tjerash ai u shpreh “Duhet të më besoni se...

Nëntori, muaji i rrugëtimit të kombit…

Nëntori, muaji i rrugëtimit të kombit… Shkruan: Sami ARIFI Rrugëtimi i kombit në muajin e vështirësisë, në muajin e dhembjes e të krenarisë!… Rrugëtimi i kombit muaji nëntor, i...

Vetëshfletim – 3 poezi nga Blerim Rrecaj

Vetëshfletim Pranë një xhami Të një lokali të mbyllur Mbrenda Në Stacionin Ndërurban Të Autobusëve Në Prishtinë Rrijnë ca libra të Adem Demaçit Njëri nga ta Duket se nga mërzia Po vetëshfletohet Dhe titullin e...

Në kuadër të “Ditëve të Librit Arbëresh”, sot në Tiranë u promovua libri i...

( Apo: Arkipelagu arbëresh në veprën foto-prozë të Rexhep Rifatit) Kishte vite që Rexhepi po hartonte një Libër me titullin “Arbëreshët - fotosintezë e shpirtit...

Studiuesit e autorët arbëresh sollën në Tiranë, pos librash edhe kujtesën për dheun e...

Në ditën e parë të veprimtarisë kushtuar “Ditëve të Librit Arbëresh”, organizuar nga Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA), që po zhvillohet...

AKADEMIK EMIL LAFE: VLERAT HISTORIKE TË KONGRESIT TË DREJTSHKRIMIT

Emil LAFE VLERAT HISTORIKE TË KONGRESIT TË DREJTSHKRIMIT Përkujtimi i 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit, me solemnitetin e denjë për këtë ngjarje, ndërlidh kujtimet e së...