7 C
Zurich
Wednesday, February 28, 2024

Vlora, qytet i lashtë antik në Shqipëri

Të dhënat  arkeologjike  dhe  historike  tregojnë se qytetit i Vlorës bën pjesë në ato qytete që kanë lindur në periudhën antike. Gjurmët më të hershme...

KOSOVA PO PËRMBYLL VITIN MË SFIDUES QË NGA ÇLIRIMI

Vitin 2020 Kosova e filloi me një qeveri në detyrë, e cila u pasua nga një qeveri që mbeti në detyrë pa i bërë...

MËRGIMI SI FRYMËZIM POETIK DHE ZHGËNJIM JETËSOR

(Për poezitë e Adem F. Gashit, të përmbledhura në vëllimin “Oshtimë përmallimi”) Shkruan: Gani BAJRAMI Pas vëllimit të parë me poezi “Loti i ndrydhur”, si dhe...

Sipas adenes, serbët pakicë edhe në Serbi

Shqiptarët shumicë në Serbi. Shqiptarët e besimit ortodoks dhe shqiptarët e besimit katolik, e përbëjnë 35%, të popullatës në Serbi. Shqiptarët e besimit mysliman...