10.7 C
Zurich
Saturday, April 10, 2021

Gjergji i dytë, pas 555 vjetësh, shpalos flamurin shqiptar mbi Kalanë e Ohrit!

Në Maqedoninë e Veriut, vetëm disa muaj pas pranimit në NATO, një shqiptar dënohet me pesë vjet ndalesë për të hyrë në këtë shetet...

17 shkurt 1982- Një datë me ambicie ende të papërfunduara

Shënim i datave historike: Me 17 shkurt 1982 u themelua Lëvizja shqiptare për Republikë Me rastin e krijimit të Lëvizjes për Republikën (shqiptare) e...

Austria e ndihmoi shkollimin, shkencën, kulturën dhe pavarësinë e shqiptarëve

Hazir MEHMETI, Vjenë Qe nga kohët kur Austria ishte një perandori në Evropë dhe përfshinte shumë territore, arsimit dhe edukimit i dha një vend...

4) NATA E GJATË MES 25 E 26 MARSIT 1981 – KUR U NDAN...

Organika e Demonstratave të 1981 - Pjesa e IV Kujtime mbi ngjarjet mes 10 dhjetorit 1980 - 28 mars 1981! Abdullah Prapashtica, Kujtime në disa vazhdime,...

3) NATA E GJATË MES 25 E 26 MARSIT 1981 – KUR U NDAN...

Abdullah Prapashtica, Kujtime në disa vazhdime, Pjesa e tretë Nuk e pata të lehtë të marr vendim për të shkruar këto kujtime për NATËN E...

Legjendat nuk vdesin kurrë – Oficeri i ilegales Skender Ibishi

Sot kur kujtojmë  shokun tonë, bashkëluftëtarin e lirisë, Skënder Ibishin, është pakë të flitet për emrin dhe për veprën e tij pa ju kthye...

Muze

Sot në 122 vjetor, kujtojmë Kuvendit të Lidhjes së Pejës në krye me Haxhi...

Pikërisht 122 vjet më parë, më 23 janar 1899 nën kërcënime të reja për tokat shqiptare, në Pejë u mblodh një kuvend me 500 pjesëmarrës nga vilajetet...

Me muzeun arkeologjik të Korçës, prointgra përmbyll vitin me 48 muze shqiptare

Ndonëse është amortizuar në masë, ky muze që është ndërtuar në vitin 1985 brenda tij ruan plot 1.200 objekte, të cilat datojnë prej epokës...

Shtëpia muzeale e Filip Shirokës në Shkodër, josh me stil e traditë  

Pas zhgënjimeve që përjetova tek shtëpitë e figurave të shquara kombëtare në pjesë të ndryshme të Shqipërisë, sidomos me shtëpinë e vëllezërve Frashëri në...

Postimet e Fundit

Aulonë Nuhiu: Dashuria dhe Sakrifica për Baletin

Aulonë Nuhiu është e lindur më 22 prill 1993 në Prishtinë. Ajo ushtron profesionin e balerinës në Trupën e Baletit të Kosovës që nga...

Intervistë me shkrimtarin dhe poetin e njohur Muzafer Ramiqi

Shkrimtari dhe poeti Muzafer Ramiqi, ka lindur në vitin 1967, në fshatin Pozharan, Kosovë. Rrjedh nga një familje atdhedashëse, fisnike, bujare dhe sakrifikuese. Shkollimin...

BLLACA E SOTME DHE FRYMA HASANISTE PËR TË RUAJTUR KOMPAKTËSINË KOMBËTARE

  Është mirë që Hasan Prishtina edhe sot paraqet burim frymëzimi, por kjo nuk do të mjaftonte nëse emri i tij lakohet vetëm nëpër fushata...

Zgjedhja e Editorit

1975-1982 KRIJIMI I LËVIZJES PËR PAVARËSINË E KOSOVËS (PKMLSHJ-LRSSHJ)

«Në vitin 1981 u shtrua kërkesa për konstituimin e Kosovës në Republikë. Në prapavijën e kërkesës qëndronte besimi se problemi shqiptar në Jugosllavi esencialisht...

Portrete martirësh

Jeta dhe vepra e Afrim Abazit, anëtarit aktiv dhe njërit nga udhëheqësit e Organizatës së Rinisë (ORK) të PKMLSHJ, lidhet ngushtë me lëvizjen revolucionare...

Arber Bullakaj u zgjodh në organin më të lartë drejtues të PS Zvicër

NJOFTIM PËR MEDIA nga Zëri progresiv dhe prointegra.ch Hilmi Gashi, Zvicër, 27 shkurt 2021 Në konferencën e sotme vjetore të Migrant*eve Socialdemokratë të PS Zvicër u...

Kuzhina

  Në një konferencë për shtyp mbajtur më 6 Nëntor 2020, në Lindau të Kantonit të Cyrihut, u promovua djathë i ri me shije tradicionale...

Magjet muzeale, relikte me vlerë të trashëgimisë kombëtare 

  Gjatë udhëtimeve të mija nëpër muze dhe kullat shqiptare,përmes objektivit fiksova edhe disa nga magjet tona, që ruhen si relikte të së kaluarës, por...

Ylber Bibaj, kuzhinier i shquar në njërin nga restorantet më reprezentative të Cyrihut

Ky kuzhinier me prejardhje nga Ferizaj, që nga viti 2013 punon në Restorantin vegjetarian HILTL AG në Cyrih, që njihet si ndër më të...