-2.7 C
Zurich
Friday, January 21, 2022

Akademi Solemne kushtuar 28 nëntorit dhe mësuesit të popullit, intelektualit te kohës, veprimtarit dhe...

Mbrëmjen e të premtës me datë 26 nëntor në shkollën e muzikës "Prenk Jakova" në Gjakovë u mbajt akademi solemne për nder të festës...

NËNTORËT E LAVDISË

Dhe, Nëntorët shkojnë e vijnë. Kalojnë ditët…stinët…motet. Dhe, njerëzimi mplaket, venitet, harrohet. Shqiptarët, jo. Ata veç ripërtërihen, si Anteu kur prekte tokën. Ata, që nga paganizmi, kanë...

113-Vjetori i Kongresit të Manastirit- Alfabetit

HISTORIKU I ALFABETIT SHQIP “Shqipja është një gjuhë e lashtë, por me një alfabet të ri. Shqipëria një truall që ka nxjerrë dhe u ka...

“Prointegra”, brenda një jave në 20 katunde e qyteza arbëreshe

Gjatë turneut të fundit nga data 18-25 Tetor 2021, ekipi i prointegrës, duke bërë mbi 1800 kilometra udhëtime me makinë, arriti të vizitojë 20...

TROGIR QYTET ME EMËRTIM TË PASTËR SHQIP

Është qytet bregdetar kroat i cili gjendet në zemër të Dalmacisë. Është qytet antik i cili daton tre shekuj para Krishtit. Qyteti i vjetër...

SOLIN – VENDLINDJA E MBRETIT ILIR DIOKLECIAN-I

Është qytet antik i cili gjendet në Dalmacinë Ilirike, shënimet na japin të dhëna se qyteti daton nga shekulli i 4 para Krishtit. Emërtimi...