7.1 C
Zurich
Friday, February 23, 2024

Emri dhe libri i Enver Robellit, mblodhi elitën shqiptare në Cyrih

Prej vitesh në bibliotekën ““Pestalozzi” në Hardaun të Cyrihut nuk mbahet mend një auditor figurash të shquara  shqiptare, përfshi edhe vet autorin e librit,...

Gazeta e Kosovës “Rilindja” nuk u ndal as kur u ndalua nga Serbia

-Para 31 vitesh, në 8 Gusht 1990, gazeta tradicionale Rilindja - e vetmja e përditshme shqiptare në atë kohë në Kosovë, nuk doli, natën...

PriFest: Premiera botërore e filmit «Ninullë» të shtunën më 16.09.2023 në ora 17:00

Premiera botërore e filmit «Ninullë» me skenar dhe regjit të Adrian Asllanit, do të jetë këtë të shtunë më 16.09.2023 në ora 17:00 në...

Bashkëbisedim mbresëlënës mes studentëve shqiptarë të Universitetit të Cyrihut dhe Prof.Dr.Dr.  Naxhi Selimit

Për më tepër se dy dekada, Shoqata e Studentëve Shqiptar “Studenti” të Universitetit të Cyrihut zhvillon aktivitete të shumta që lidhen me kulturën dhe...

Në Shkup, Prishtinë e Tiranë: kauza e Hasan Prishtinës përmes një ekspozite

Brenda dy ditësh në tri kryeqytete, aty ku veproi me tërë qenien prej një patrioti e burrështetasi, personaliteti Hasan Prishtina, po me logen e...
Foto nga Ruzhdi Ibrahimi

Gëzuar 17 Shkurti – Ditën e Pavarësisë  së Kosovës

Sot në 15 vjetorin e Ditës së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, platforma jonë elektronike prointegra.ch, të gjithë bashkëkombëseve, në trojet etnike dhe në...