SHKËLQIMI I ERMONELA JAHOS, KËTË HERË ME “TURANDOT”

David Salazar, kryeredaktori i “OperaWire”, i ka kushtuar një artikull shfaqjes së operas “Turandot”. Sipas tij, kjo shfaqje është e dyta në këtë seri...

Festivali LensFest Kosovo u përmbyll me shumë sukses në qytetin e Ferizajt

Për tri ditë me radhë në Ferizaj, sa zgjati edicioni i dytë i këtij manifestimi të fotografisë,  që e ndoqën mbi 30 pjesëmarrës të...

Thethi “Park Kombëtar”, zonë me bukuri natyrore të dalluara

Thethi është një fshat në njësinë administrative Shalë në rrethin e Shkodrës të Shqipërisë. Pas reformës së qeverisjes lokale të vitit 2015, ajo u bë...

Zonja Erika Camaj, një fisnike që edhe pas 30 vjetësh hap derën për adhuruesit...

Vetëm pasi kishim kaluar mbi 500 kilometra me makinë nga Cyrihu deri në   fshatin e vogël gjerman Lenggries, kuptova se kishim arrit në shtëpinë...

PREVALLA, “ZVICRA E KOSOVËS”

Prevalla ofron gjithçka, boren, malet e mbushura me pemë, infrastrukturën, hotelet, bujtinat si dhe restorante që ofrojnë gatime tradicionale. Ndaj dhe kërkesat në periudhën...

Në Ostermundigen të Bernës, ekspozitë kushtuar Ditës së Pavarësisë së Kosovës

Shkaku i pandemisë, shumë aktivitete që ndërlidhen me festat tona kombëtare janë anuluar apo janë zhvilluar në kushtet që imponojnë masa rigoroze. Ndaj edhe...