1.3 C
Zurich
Thursday, December 9, 2021

Afrim Nevzadi – fotografi i javës në Zürich

Javën që shkoi portali www.hellozurich.ch organizoi një garë për «fotografinë e javës» për qytetin e Zürich-ut. Në mesin e shumë pjesëmarrësve ishte edhe Fotografi...

Në Kukel, nderime poetit Mjedja, autorit të vargjeve profetike me vlera antologjike

  Ekipi i Platformës “Prointegra.ch”, në vazhdën e vizitave trojeve shqiptare bëri edhe një vizitë në Kukel të Bushatit të Shkodrës, meqë rasti vizitoi Qendrën...

Gazeta e Kosovës “Rilindja” nuk u ndal as kur u ndalua nga Serbia

-Para 31 vitesh, në 8 Gusht 1990, gazeta tradicionale Rilindja - e vetmja e përditshme shqiptare në atë kohë në Kosovë, nuk doli, natën...

Shqipja jehoi bukur edhe në Festivalin e Këngës Arbëreshe në Shën Mitër të Kalabrisë

  Nga katër katundet arbëreshe që vizitova dje, katundi, apo thënë shkurt, qyteza e Shën Mitrit, apo italisht: San Demetrio Corone, vlonte në mbrëmje nga...

Bedri TAHIRI: ME “PROINTEGREN” NËPËR TROJET SHQIPTARE

  Foto-reportazh ) Ekip i Platformës, “Prointegra.ch”, në përbërje: Osman Osmani, president i kësaj Platforme, Hazir Mehmeti bashkëpunëtor nga Austria; Rexhep Rifati, gazetar në Zvicër,  Bedri...

Në Prishtinë u promovua libri i Pjetër Logorecit, “Histori shkodrane në fotografi”

    Duke i bërë një vështrim këtij libri me peshë të veçantë sa historike aq edhe dokumentare, profesorHazir Mehmeti, kryetar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe...