5.1 C
Zurich
Tuesday, January 25, 2022

Pyetje dhe përgjigje nga bota e punës në Zvicër

Dëme në automjet: A duhet të paguajmë ne? Për të drekuar unë bashkë me një koleg pune morëm automjetin e Firmës për të shkuar deri...

Reagim publik MPMS-së në lidhje me përfitimet që dalin nga Marrëveshja për Sigurimet Shoqërore...

Nga 1 shtator 2019 hyri ne fuqi marrëveshja e re e sigurimeve shoqërore midis Zvicrës dhe Kosovës. Ky është një lajm i pritur me...

Mosstabiliteti ekonomik prodhon një krizë të mundshme në Kosovë

Gjendja aktuale politike dhe situata e krijuar pas dorëheqjes së Ramush Haradinaj nga posti i kryeministrit, ka reflektuar seriozisht në stabilitetin ekonomik të vendit....

Të kthyerit e Kosovës mund të llogarisin në pension

Marrëveshja për Sigurimet Shoqërore Nga Peter Siegenthaler, swissinfo.ch, 21 mars 2019 Kosova është shteti i vetëm pasues i ish- Jugosllavisë, me të cilat Zvicra nuk ka...

Pyetje e përgjigje nga bota e punës në Zvicër

A hiqet pagesa shtesë, nëse djali im ka pagë shegerti? David Aeby nga sektori juridik i Unia-s përgjigjet në pyetjet Tuaja nga bota e punës. Unë...

Bayer pritet të reduktojë numrin e punonjësve

Më parë, një gjykatë amerikane në San Francisko urdhëroi ‘Monsanto’ të paguajë mbi 80 milionë dollarë dëmshpërblim një personi nga Kalifornia, i cili vuan...