-1.8 C
Zurich
Wednesday, February 8, 2023

Përparimi shoqëror: një çështje kjo politike

Nga Andreas Rieger, ish bashkë-kryetar i sindikatës Unia. Ai është aktiv edhe më tej në lëvizjen sindikaliste evropiane. Prindërit dhe gjyshërit tanë në vite e...

Në shenjë krenarie, në kantieret e “Aida Immobilien AG” me plisa të bardhë

Ditë më parë, mësuam se gjatë një ceremoni me rastin e kryerjes së një objekti të ri në Oberentfelden të Aargau , se punëtorët...

Seminari në Cyrih, një eksperiencë përplot ide e përmbajtje

Për herë të parë në qytetin e Cyrihut dhjetëra seminaristë shqiptarë e të tjerë nga vende të ndryshme të botës për dy ditë, pos...

KOSOVA 3.0: Rruga jonë drejt zhvillimit ekonomik

Mentor Pllana Përderisa vendet e zhvilluara kanë trendin më stabil të rritjes që ka njohur ndonjëherë njerëzimi, Kosova ka trendin më të madh të izolimit....

Pensionet e Zvicrës – Drejt një marrëveshjeje me Kosovën

Televizioni publik zviceran në gjuhën frënge, dje më 21 mars 2019 në lajmet kryesore të mbrëmjes ia kushtoi një reportazh të shkurtër aprovimit nga...

Zvicër: Sa do të jetë pensioni i juaj i pleqërisë i AHV/AVS

Kështu mund të shihni pasqyrimin e AHV/AVS suaj  Kush mendon „AHV/AVS (Sigurimi i pleqërisë dhe trashëgimtarëve) ecën automatikisht“, në pleqëri mund të befasohet keqas. Ia...