Minatorët e Trepçës, midis arit e mjerimit!

Në hyrje të zgafelles takon ish- minatorë të dërmuar në thellësitë e tokës, derisa mbitoka, ata që drejtojnë shtetin, sikur pesë pare nuk i...

Hendeku mes të pasurve dhe të varfërve sa vjen e rritet

Ekonomia dhe pabarazia Osman Osmani Ne përfundimisht kemi nevojë për një politikë, e cila në qendër të vëmendjes ka njerëzit ne vend të përfituesve dhe e...

Siguri sociale për të gjithë / Jo zhbërjes së të drejtave sociale

(Unten folgt der Text auf Deutsch) Bota sot është si një fshat i madh. Zviceranet dhe zvicëranët punojnë në shetet e jashtme. Të huajt punojnë...

Mobilizim i madh kundër shkarkimeve tek General Electric (GE)/Alstom

Mesazh i qartë: Mbi 500 veta u mblodhën të shtunën me 23.1.2016 në Baden/AG për të kërkuar ruajtjen e 1300 vendeve të punës, mes...

1 maji 2015 në Zvicër – Drejtësi sociale në vend të përjashtimit!

Për kushte të mira pune dhe shpërndarje të drejtë të pasurisë iu është dashur të luftojnë qe shumë kohë punëmarrësve. Edhe 125 vjet pas...

Pyetje dhe përgjigje nga bota e punës në Zvicër

Dëme në automjet: A duhet të paguajmë ne? Për të drekuar unë bashkë me një koleg pune morëm automjetin e Firmës për të shkuar deri...