28.2 C
Zurich
Tuesday, August 16, 2022

1 maji 2015 në Zvicër – Drejtësi sociale në vend të përjashtimit!

Për kushte të mira pune dhe shpërndarje të drejtë të pasurisë iu është dashur të luftojnë qe shumë kohë punëmarrësve. Edhe 125 vjet pas...

Pyetje dhe përgjigje nga bota e punës në Zvicër

Dëme në automjet: A duhet të paguajmë ne? Për të drekuar unë bashkë me një koleg pune morëm automjetin e Firmës për të shkuar deri...

Një dekadë suksesi në shërbim të punonjësve në Zvicër

Bernë, 6 dhjetor 2014 Sindikata Unia është një histori suksesi. Ajo sot është sindikata më e madhe dhe më e fuqishme e Zvicrës. Për shumkënd...

Bisedimet për Kontrata më të mira Kolektive të Punës në Zvicër po çalojnë!

Bisedimet mbi paga në ndërtimtari janë duke çaluar, gjithashtu edhe bisedimet për ripërtëritjen e Kontratat Kolektive të Punës (KKP) për personelin e huazuar janë...

Barakat, ksenofobia dhe fëmijët e fshehur

Intervista Më 7 nëntor Unia organizon një seminar ditor dhe një ekspozitë, e cila duhet të na e kujtojë statusin e sezonierëve. Këtë status dëshiron...

Të drejtat sindikaliste në Zvicër, e drejta e qasjes

E drejta e qasjes së sindikatave Ndodhë përsëri e përsëri: Sindikalistët paditen për dhunimin e qetësisë shtëpiake, pasi që me punëmarrësit bisedojnë në vendet...