1.3 C
Zurich
Tuesday, January 25, 2022

Diaspora me pritshmëri konkrete karshi Zvicrës dhe Kosovës

Ndryshimet politike dhe qeveria e re në Kosovë kanë ngjallur shpresa të mëdha. Ato hapin mundësinë e një nisje gjithëpërfshirëse në këtë shtet të...

Oda Tregtare Zvicër-Kosovë, një mundësi e re për thellimin e bashkëpunimit midis dy vendeve

Cyrihu ishte dje një vendtakim i rëndësishëm, jo vetëm i një numri të madh afaristësh shqiptarë që veprojnë me shumë sukses në Zvicër, por...

Seminari në Cyrih, një eksperiencë përplot ide e përmbajtje

Për herë të parë në qytetin e Cyrihut dhjetëra seminaristë shqiptarë e të tjerë nga vende të ndryshme të botës për dy ditë, pos...

Bisedimet për Kontrata më të mira Kolektive të Punës në Zvicër po çalojnë!

Bisedimet mbi paga në ndërtimtari janë duke çaluar, gjithashtu edhe bisedimet për ripërtëritjen e Kontratat Kolektive të Punës (KKP) për personelin e huazuar janë...

Pyetje e përgjigje nga bota e punës në Zvicër

A hiqet pagesa shtesë, nëse djali im ka pagë shegerti? David Aeby nga sektori juridik i Unia-s përgjigjet në pyetjet Tuaja nga bota e punës. Unë...

Pyetje e përgjigje nga bota e punës në Zvicër

Shkarkim nga puna me 61 vjet: Lajmërim i menjëhershëm tek arka e papunësisë? Regula Dick nga arka e papunësisë së Unia-s përgjigjet në pyetjet...