1.8 C
Zurich
Thursday, December 9, 2021

Diaspora njëra ndër shtyllat kryesore të zhvillimit ekonomik në Kosovë

Edhe një tjetër ka lajm ka qarkulluar gjatë ditës së sotme, ku flitet për kontributin e diasporës në Kosovë. Sipas Bankës Qendrore të Republikës...

SHBA dhe Kina krijojnë zyrat e zbatimit

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Kina kanë rënë dakord për krijimin e zyrave të zbatimit, që përfshinë krijimin e cdo marrëveshje tregtare. Sipas komunikatës...

Përparimi shoqëror: një çështje kjo politike

Nga Andreas Rieger, ish bashkë-kryetar i sindikatës Unia. Ai është aktiv edhe më tej në lëvizjen sindikaliste evropiane. Prindërit dhe gjyshërit tanë në vite e...

FMN pret që ekonomia e Kosovës të rritet me 4.2% në vitin 2019

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), nëpërmjet një komunikate të lëshuar sot, ka njoftuar se pret që ekonomia e Kosovës të rritet me 4.2% në vitin...

Shkarkimi nga puna me 63 vjet: A duhet tani unë të pensionohem?

Pyetje e përgjigje nga bota e punës në Zvicër KUJDES PENSIONIMI I PARAKOHSHËM: Ndërmjetësimi Regjional i Punësimit (RAV/ORP) do të ishte një mundësi më e...

Bisedimet për Kontrata më të mira Kolektive të Punës në Zvicër po çalojnë!

Bisedimet mbi paga në ndërtimtari janë duke çaluar, gjithashtu edhe bisedimet për ripërtëritjen e Kontratat Kolektive të Punës (KKP) për personelin e huazuar janë...