Marrëveshjet për shmangje të tatimit të dyfishtë dhe të shkëmbimit automatik të informatave

Ligji zviceran për tatim dhe Deklarimi tatimor: Çka duhet të deklarojë? Hyrja në fuqi e Shkëmbimit Automatik të Informatave (SHAI) me vendet e BE-së shkakton...

Në Panairin e “RÜGA 2018” edhe «Flexiprint GmbH»

Kjo firmë me pronare me pronare Adelina Rifati, inxhiniere e grafikës mori pjesë për herë të parë  në Panairin nga fusha e ekonomisë RÜGA...

Për dinjitetin dhe të drejtat e punëtorëve të ndërtimtarisë

Punëtorët  dhe sindikata e Zvicrës kërkojnë zëshëm: Duart larg nga pensioni me 60 vjet në ndërtimtari! Në fund të këtij viti skadon Kontrata Kombëtare e...

Pyetje e përgjigje nga bota e punës në Zvicër

A hiqet pagesa shtesë, nëse djali im ka pagë shegerti? David Aeby nga sektori juridik i Unia-s përgjigjet në pyetjet Tuaja nga bota e punës. Unë...

“Ne duam vetëm atë që na takon”

Të kthyerit e Kosovës luftojnë për AHV/AVS-në e tyre (pensionin e pleqërisë dhe trashëgimtarëve) - sot vendos Këshilli Kombëtar Dhjetëra mijëra kosovarë që kanë punuar...

Gjurmëve të kristaleve të Trepçës nga Stantërgu deri në Säntis të Zvicrës

Jeta në Zvicër, më ka mundësuar që ti regjistroj disa pika që i ofrojnë popujt e dy vendeve: Kosovë- Zvicër, ndaj edhe kësaj radhe...