19.5 C
Zurich
Tuesday, June 28, 2022

Zvicër: Jo reduktimit të pensioneve të pleqërisë (AHV/AVS)

Me 17 dhjetor 2021 parlamenti ka miratuar reformën AHV/AVS 21. Kundër këtij propozim ligji do të mbahet referendum. Afati i referendumit kalon me 7...

Përmbyllje e suksesshme e vitit për sindikalistët e Zvicës

Urimi i kryetarit të sindikatës Unia për regjionin Cyrih-Shafhausen, Xhafer Sajdiut për festat e fundvitit Xhafer Sejdiu njihet si sindikalisti më aktiv shqiptaro-zviceran. Ai është...

Interesat e ngushta në vend të solidaritetit kolektiv

Të drejtat e punëtorëve dhe organizimi sindikal në Kosovë Numri i sindikatave në Kosovë është rritur në periudhën e pasluftës. Sa përkon kjo rritje me...

Kompania “Munishi” pasurohet në Wil me një objekt kapital 6 shekullor

  Në përurimin e objektit për nevoja të administratës e me disa  apartamente banimi, krahas miqve afaristë, mori pjesë edhe ambasadori i Kosovës në Bernë,...

Deputeti zviceran promovon prodhimet e firmës me muzikë shqiptare

    Deputeti kantonal i Cyrihut dhe miku i madh i shqiptarëve, Daniel Wäfler, promovoi dje prodhimet më të reja të djathit në firmën e tij...

Kundër vjedhjes së pagave edhe vet korona është e pafuqishme

Pandemia shkakton harxhime në lartësi miliardash. Megjithatë, korporatat zvicerane vazhdojnë të zhvatin edhe më tej. Editoriali i Hilmi Gashit në Horizonte Nr.5/2021 i shoqëruar...