1.8 C
Zurich
Thursday, December 9, 2021

Nga e diela “prointegra.ch” në mesin e arbëreshëve të Sicilisë

Pas vizitës së 20 katundve arbëreshe në tetorin e sivjetëm në Kalabri e provincat tjera të Italisë së Jugut, ekipi i platformës “prointegra.ch nga...

Promovohen veprat e dy autoreve shqiptare në Zvicër

Konsullata e Kosovës në Cyrih dhe Shoqata e Krijuesve Shqiptarë në Zvicër, zhvilluan një aktivitet të përbashkët të diplomacisë kulturore, meqë rast u bë...

Pllatëni apo Plàtaci, katund arbëreshë me mbi 30 murale mbresëlënëse

Më 21 Tetor 2021 kah ora 16 në hyrje të katundit të të vjetër arbëresh, Pllatëni ( it. Plàtaci) në provincën e Kozencës na...

Mërgimtari 82 vjeçar, Kolë Çetta, që nxori në dritë 17 vepra

Se nuk ka moshë që mund të pengojë dashurinë njerëzore, vullnetin dhe pasionin për të pasuruar letrat tona me vepra të reja, këtë e...

Falënderim i Shoqatës Bekim Berisha „Abeja“ në Gjermani

Nga Bashkim Halilaj, kryetari i shoqatës Bekim Berisha „Abeja“, na arriti një falënderim drejtuar gjithë pjesëmarrësve në manifestimin e organizuar në manifestimin “Takimet e...

“Takimet e Nëntorit” në Moosburg, tubuan dhjetëra krijues në një ambient poetik  

  Në praninë e dhjetëra krijuesve nga vendet e ndryshme Perëndimore mbrëmë në këtë qytet të Gjermanisë u organizua takimi tradicional “Takimet e Nëntorit”, të...