7.2 C
Zurich
Thursday, February 29, 2024

“Ne duhet të tregojmë atë që dimë të bëjmë!”

Portret artistësh, krijuesish e veprimtarësh shqiptarë në Zvicër Në Shqipëri Liri Lushi ishte një yll pasi interpretoi në skenë heroinën e vendit të saj....

Fotoreportazh nga Arizona – SËRISH TE NËNA TEREZE

E diela e fundit e tetorit të sivjetmë ishte dita kur shqiptarët e kryeqytetit të Arizonës, Phoenix (Feniks), SHBA, u tubuan për ta përkujtuar...

“Shota” pioniere dhe bartëse e kulturës shqiptare në Zvicër

Në rrugëtimin 20 vjeçar, në saje të angazhimit të pashoq të qiftit Agron e Lirie Bajrami, grupi artistik arriti të shndërrohet në një shkollë...

Arkeologu Christian Zindel për herë të dytë para studentëve shqiptarë të Cyrihut

Ish-profesori i arkeologjisë në ETH Zürich, shquhet, si me gjurmime arkeologjike, ashtu edhe me popullarizimin e trojeve shqiptare përmes ekspeditave në Shqipëri, por edhe...

«Diaspora, levë ekonomike transnacionale?»

Më 8 nëntor 2013, organizojmë Forumin ekonomik : «Diaspora, levë ekonomike transnacionale ?». Forumi mbahet në Universitetin e Lozanës në sallën Geopolis. Këtu bashkangjitur po ju dërgoj programin e...

Këndi i fëmijëve

Vogëlushët tanë në mërgatë përbëjnë dashurinë tonë më të madhe. Ata i takojmë në grupe lojërash, në çerdhe ose në klasat e ulëta të...