14.3 C
Zurich
Sunday, August 14, 2022

Këndi i fëmijëve

Vogëlushët tanë në mërgatë përbëjnë dashurinë tonë më të madhe. Ata i takojmë në grupe lojërash, në çerdhe ose në klasat e ulëta të...

Midis 13 komuniteteve: dominoi kultura shqiptare

Në Kloten të kantonit të Cyrihut në një manifestim shumetnik tradicional, bashkiaku i këtij qyteti, Mark Wisskirchen vlerësoi lartë kontributin e palës shqiptare: Ministrinë...

Këmbime kulturore midis SHLP të Solothurnit dhe Universitetit “Luigj Gurakuqi” nga Shkodra

Në kuadër të bashkëpunimi kulturo-arsimor midis këtyre dy institucioneve të larta, në Solothurn u bë përurimi i librit “Bashkë me kukullat çorape”  nga  Sabine Amstad,...

Mjuzikli “Arjeta dhe Gëzimi” impresionoi publikun në disa lokalitete të Zvicrës

Grupi artistik nga Gjakova, me skenar të Ilir Gjocajt dhe muzikën e Trimor Dhomit, në regji të Georg Darvas, për një javë rresht u...

“Tearca” e Zvicrës, kultivuese e denjë e vlerave kulturore e humanitare

Me nismat kardiologut të famshëm, Doc. Dr. Omer Xhemailit dhe mbështetjen e bashkëvendëseve në Zvicër,  shoqata ka tubuar mbi 80 mijë franga për të...

Me Petanin Kroacia e para

Sylejman Morina Kuvendi i qytetit Zarës çdo vit ndanë mirënjohje publike për arritje e të jashtëzakonshme në lëmi të ndryshme,të individëve institucioneve që ndikojnë në...