-1.8 C
Zurich
Wednesday, February 8, 2023

Dy ditë në katundet arbëreshe, ku shqipja gjallëron në të folme e të shkruar...

Gjatë vizitave në katundet me traditë gjuhësore e kulturore: Frasnitë, Çifti ( Qivita), Shën Konstatini Arbëresh ( San Constatino Albanese) dhe Shënë Pali, patëm...

Javën e ardhshme ekipi i “prointegrës” në mbi 20 katunde arbëreshe

  Në përmbyllje të projektit për të vizituar të gjitha ngulimet arbëreshe, që nga e hëna ekipi i platformës prointegra.ch, në përbërje Osman Osmani, kryetar...

Shën Kolli arbëresh, krenar me Skënderbeun në shesh

Në vazhdën e prezantimeve të ngulimeve arbëreshe, nesër në platformën tonë:  prointegra.ch, ju njoftojmë me Shën Kollin apo ital. San Martino di Finita, që...

Carfizzi apo Karfici, ngulim arbëresh ku të presin me shumë mirësi në familje e...

Cak i vizitave të mija në shoqërim me profesor Michele Greco, më 23 Gusht 2021, ishin tri ngulimet arbëreshe në provincën e Krotonës: Carfizzi...

Zangarona apo Xingarona, ngulim arbëresh që ka harruar shqipen  

Si çdo të hëne edhe këtë fillim javë me një fshat arbëresh. Kësaj radhe me katundin Zangarona apo në gjuhën arbëreshe: Xingarona, ishte po...

Gëzuar 87 vjetorin, At Antonio, Ty që në Departamentin amerikan i dole zot Kosovës!

Sot në ditëlindjen Tënde të 87- të, nuk kemi si mos të nderojmë vëlla, Antonio Belushi Bellusci), Ty që për ne shqiptarët kudo që...