Zhura apo Ginestra, banorët e së cilës ligjërojnë me fjalë shqipe

Në ato rrugica të ngushta, mbi ato shkallë është gdhendur historia e qytetit, në të cilin nuk mungojnë emrat e shesheve dhe të rrugëve,...

Italo Elmo:Shkrimtarja Ornela Radovicka ka botuar librin për këngëtarin e kompozitorin arbëresh Pino Cacazzo

Ishte 20 shkurti i një viti më parë, kur PINO CACOZZA u ngrit në qiell për të kënduar me engjëjt.  Shkrimtarja e mirë shqiptare,...

Barilli edhe pas pesë shekujsh ruan vendbanimet arbëreshe

Barilli, së bashku me Zhurën e Mashqitin përbëjnë tre qendrat e themeluara nga refugjatët shqiptarë të arratisur nga Shkodra përballë përparimit osman në shekullin...

GRECI (KATUNDI), GJENEZA E FAMILJES DIOGUARDI

  Është fshat arbëresh i cili gjendet 170 km larg nga qyteti i Bari-t, në drejtimin veri-perëndimor. Fshati në gjuhën italiane njihet me emrin GRECI,...

Ekipi i Platformës “prointegra.ch” përmbylli vizitën në 6 ngulime arbëreshe

  Një ekipi i Platformës “Prointegra.ch” nga Zvicra sapo përfundoi vizën në 6 ngulime arbëreshe, ndërsa që gjatë dy vizitave të më parshme edhe 20...

Nga sot në turneun e fundit në ngulimet arbëreshe

Pasi që kam vizituar 48 ngulimet arbëreshe në Kalabri, Sicili, Kampanjë (Kampanja) dhe në rrethet  Avellinos, (Molise), Kampobasos Apulia, Foxhës dhe Tarantos, gjatë këtij...