17.9 C
Zurich
Sunday, May 22, 2022

Zhura apo Ginestra, banorët e së cilës ligjërojnë me fjalë shqipe

Në ato rrugica të ngushta, mbi ato shkallë është gdhendur historia e qytetit, në të cilin nuk mungojnë emrat e shesheve dhe të rrugëve,...

Badhesa apo Villa Badessa, ngulimi më i ri arbëresh

  Prania e arbëreshëve në rajonin e Abruzzo-s sot identifikohet kryesisht me vendbanimin Villa Badessa (në gjuhën arbëreshe: Badhesa). Kjo qytezë u themelua nga një ...

Libri Çabejt “Mes shqiptarëve të Italisë” promovohet në Shën Mitër të Kalabrisë  

  Gjatë qëndrimit tim me eikipin e “prointegrës” në Shën Mitër ( San DemetrioCorone), përcolla edhe aktivitetin me rastin e prezantimit të librit, “Mes shqiptarëve...

Kjo është poezia fituese në konkursin ‘Frazat më të bukura të dashurisë’

Një ditë do t’më tregosh... Një ditë do t’më tregosh historinë tënde, lotët që ke derdhur dhe puthjen e parë, dashurinë e përjetshme, apo nostalgjinë për shtigjet e...

Gëzuar 87 vjetorin, At Antonio, Ty që në Departamentin amerikan i dole zot Kosovës!

Sot në ditëlindjen Tënde të 87- të, nuk kemi si mos të nderojmë vëlla, Antonio Belushi Bellusci), Ty që për ne shqiptarët kudo që...

“Prointegra”, brenda një jave në 20 katunde e qyteza arbëreshe

Gjatë turneut të fundit nga data 18-25 Tetor 2021, ekipi i prointegrës, duke bërë mbi 1800 kilometra udhëtime me makinë, arriti të vizitojë 20...