Shën Sofia e Epirit, mahnit me fond librash dhe eksponatesh muzeale 

Gjatë vizitave në prill të vitit 2019 dhe në tetor 2021, munda të shoh nga afër sesi në Shën Sofia e Epirit (ital. Santa Sofia...

Javën e ardhshme ekipi i “prointegrës” në mbi 20 katunde arbëreshe

  Në përmbyllje të projektit për të vizituar të gjitha ngulimet arbëreshe, që nga e hëna ekipi i platformës prointegra.ch, në përbërje Osman Osmani, kryetar...

Shoqata ‘AlbBell’ organizon takimin ku shfaqen punimet për etimologjinë e gjuhës shqipe

Në Belluno të Italisë u mbajt takimi dhe prezantimi i gjetjeve të fundit etimologjike të bëra nga prof. Agron Dalipaj. Ky takim pati qëllim...

Pritje vëllazërore nga bashkiakët e Horës së Arbëreshëve dhe Kundisës në Sicili

  Gjatë vizitës së fundit në ngulmët arbëreshe në rrethin e Palermos të ishullit të Sicilisë në Italinë Jugore ekipi i “prointegrës” hasi në një...

Profesor Altimari: “Shqipja ishte gjuhë zyrtare e Vatikanit bashkë me greqishten e latinishten”

   Këtë na e deklaroi Profesor Francesco Altimarit, drejtues i Katedrës së Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe në Universitetin e Kalabrisë në Kozencë, ( gjatë vizitës...

Nga sot në turneun e fundit në ngulimet arbëreshe

Pasi që kam vizituar 48 ngulimet arbëreshe në Kalabri, Sicili, Kampanjë (Kampanja) dhe në rrethet  Avellinos, (Molise), Kampobasos Apulia, Foxhës dhe Tarantos, gjatë këtij...