Ekipi i «prointegrës» përmbylli me sukses misionin e tij në Kalabri

  Krahas promovimit të librit tim « Arbreshët… » në Shën Mitër Koronë (San Demetrio Corone), patëm vizita shumë të këndshme të Prof. Dr. Antonio Bellusci në...

Çifti Kallaba pritet nga Antonio Bellusci me flamurin e Kosovës

Këto ditë kolegu im Xhevdet Kallaba është në realizim të një vizite në Kalabri. Këtu po shkëpusim pjesë nga vizita e tij në ndalesën...

Ornela Radovicka: “ Emra që nuk harrohen”- një epope e mësuesve shqiptarë në diasporë

Ishte ditë e shtunë kur në zemrën e qytetit zvicerian të Bernës ishim mbledhur për inagurimin e librit të autorit Rexhep Refati  mbi Arbëreshët....

Ornela Radovicka: Një udhëtim mbi punën dhe veprën e Zotit Antonio Bellusci 

           (Një djaloshar me gjak arbërori në 88 vjetorin e tij!) Në një cep të Kalabrisë, zhytur në Parkun Kombëtar...

Ornela Radovicka: Prof Mario Massaro, në 82 vjetor vjen me librin “Një herë pleqtë...

  Një prej eksponentëve të botës arbëreshe sot për sot  është edhe  Profesor Mario Massaro.Mjafton pak sekonda dhe ti ndihesh sikur e njeh prej dekadash....

Mattia Lento kandidat në zgjedhjet e 25 shtatorit 2022 për Parlamentin e Italisë

Në krahasim me Kosovën dhe Shqipërinë që gjithashtu kanë një diasporë të madhe, Italia sikur edhe disa vende tjera të BE-së kanë të rregulluar...